8 fördelar med Vridfönster PVC vs Träfönster

Läs de 8 punkterna nedan för att förstå varför du behöver köpa vridfönster i PVC för att bli riktigt nöjd, istället för att chansa med något annat material som tar din tid från sånt du tycker om att göra.

OBS! Detta är inga vanliga dreh-kipp pvc fönster och ska INTE JÄMFÖRAS med inåtgående pvc fönster som är betydligt billigare. Vi erbjuder även sådana pvc fönster vid önskemål.

1. VRIDFÖNSTER PVC HAR UNDERHÅLLSFRIA PROFILER

Profilen i Vemdalen Vridfönster PVC är som namnet antyder av PVC. Detta material är mycket vädertåligt samt slitstarkt och har en betydligt längre livslängd gentemot trä.

Profilen är förstärkt med en stålkärna invändigt för ytterligare stabilitet.

2. VRIDFÖNSTER PVC FÅR INGA MISSFÄRGNINGAR

PVC-materialet har funnits inom byggbranschen i årtionden nu och har utvecklats markant på senare tid, vilket har gett enastående resultat i materialets hållbarhet mot väderpåfrestningar i vårt krävande nordiska klimat.

Materialet påverkas ytterst lite av UV-strålning och får endast en något mattare yta efter ca 5 år men färgen förändras ingenting.

3. VRIDFÖNSTER PVC HAR HÖGRE INBROTTSSÄKERHET

Vemdalen Vridfönster PVC från VILENTA har en högre säkerhetsnivå genom att bågen låser in i karmen både i tre punkter nedåt (på fönster bredare än modulmått 10), samt in i sidan på båda sidor.

Alltså har fönstret totalt 5 låsningspunkter plus att fönstret har en bakkantssäkring i överkant.

Detta är betydligt säkrare än övriga vridfönster på marknaden som oftast endast låser in i karmen längst ner på sidorna.

4. VRIDFÖNSTER PVC GER MER LJUSINSLÄPP

Vemdalen Vridfönster PVC har en underbart låg profilhöjd på endast 85 mm.

Vilket innebär att du får hela 3 cm mer glasyta på både höjden och bredden om du jämför med ett traditionellt vridfönster i trä, som vanligtvis har en total profilhöjd på ca 100 mm. 

5. VRIDFÖNSTER PVC HAR BÄTTRE U-VÄRDE

Genom att VILENTA Vridfönster har en PVC-profil så har profilen flera kammare som är fyllda med stillastående luft. Och just luft är bland de bäst isolerande ”materialen” som finns när det hålls förhållandevis stilla.

Eftersom profilen är 120 mm djup skapas ytterligare kammare som ger extra isolering. Denna djupa profil tillåter därmed även att vi använder oss av extra tjocka 3-glaskassetter, upp till 48 mm med argongas mellan glasen.

Detta tillsammans ger dig ett fantastiskt fönster med ett ledande isolervärde och för EU-standardmåttet 1230x1480 har fönstret ett U-värde på låga 0,8 W/m2K i hela konstruktionen!  

6. VRIDFÖNSTER PVC HAR DOLDA BESLAG

Med dolda beslag menas att man helt enkelt inte ser gångjärnen på Vemdalen Vridfönster PVC.

Beslagen sitter mellan karm och båge plus att det sitter en gummilist i ytterkanten mellan karm och båge hela vägen runt som både skyddar beslagen och hindrar smuts och annat att tränga in emellan. Snyggt och praktiskt!

7. VRIDFÖNSTER PVC HAR SNYGGARE DESIGN

Design blir allt viktigare och viktigare. Dock är det ofta svårt att kombinera bra isolervärden och funktion med den perfekta designen.

Men här har du det! VILENTA Vridfönster PVC. Låg profil som passar alla typer av fastigheter ger stora sköna glasytor plus dolda beslag ger den där sista touchen som krävs för det perfekta utseendet. 

8. VRIDFÖNSTER PVC GER MER KÄNSLA!

Sist men inte minst; Känslan! Kanske det viktigaste ändå?

Självklart har du känslan i dina Vemdalen Vridfönster PVC om inte annat! Kvalitén känner du direkt. Gediget konstruerade fönster som förmodligen håller hela fastighetens livslängd?

 

Ring 0371-700 09 för mer info eller mejla info@vilenta.se

 

Vridfönster PVC - Fakta

Vemdalen Vridfönster PVC har en exceptionellt låg profilhöjd på endast 85 mm vilket ger ett mycket modernt och stilrent vridfönster som verkligen slår marknaden med hästlängder.

profilhöjd på endast 85 mm

profilhöjd på endast 85 mm

Vemdalen Vridfönster PVC har fantastiskt bra isolervärden. För EU-standardmåttet (1230x1480) har Vemdalen Vridfönster PVC ett totalt U-värde på otroliga 0,8 W/m2K i hela konstruktionen!

u-värde på endast 0,8

u-värde på endast 0,8

Dolda vridbeslag från kända kvalitetstillverkaren Spilka i Norge sitter i alla Vemdalen Vridfönster PVC.

spilka opus dolda vridbeslag

spilka opus dolda vridbeslag

Du kan välja upp till 48 mm tjocka glaskassetter.